Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Espresso Afogato / Espresso Correto / Espresso Macchiato ...

  Με έναν καφέ δεκάδες παραλλαγές... Με βάση λοιπόν τον Espresso θα παρουσιάσουμε τις πιο γνωστές του καφεσυνταγές. Τις τρείς δημοφιλέστερες αναλυτικά και τις υπόλοιπες περιληπτικά σε ένα σκίτσο.

 Afogato, Correto και Macchiato. Τρείς διαφορετικές συνταγές με κύριο παρανομαστή τον Espresso.



  Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα τον Espresso , ακολουθωντας τα σωστά βήματα που σας δείξαμε (κάντε κλίκ σε αυτόν τον σύνδεσμο, για να δείτε το σχετικό άρθρο).







 Espresso Afogato

Υλικά :

1 Δόση καφέ εσπρέσσο 
1 μπάλα παγωτό βανίλια (ή οποιαδήποτε άλλη γεύση της αρεσκείας μας)
Εκτέλεση : 
 Φτιάχνουμε τον Espresso. Μετά τοποθετούμε μία μπάλα παγωτό σε ένα ποτήρι μαργαρίτας (μπορούμε και σε κάποια μεγάλη κούπα, μπωλ παγωτού ή ποτήρι) και στην συνέχεια το περιχύνουμε με τον καφέ. Σερβίρεται με κουταλάκι.

Video :


Espresso Correto

Υλικά :

1 Δόση καφέ εσπρέσσο 
2 cl Λικερ (Σαμπούκα ή Μαστίχα) ή Grappa ή Brandy/Cognac
 Εκτέλεση : 
 Φτιάχνουμε τον Espresso, προσθέτουμε το λικέρ και σερβίρουμε.


Video :



Espresso Macchiato

Υλικά :

1 Δόση καφέ εσπρέσσο 
50γρ. Φρέσκο γάλα

 Εκτέλεση : 
 Φτιάχνουμε τον Espresso, παράλληλα ζεσταίνουμε το γάλα μας. Το γάλα μας κοιτάμε να είναι πάντα παγωμένο. Εκτονώνουμε το νερό απο το ακροφύσιο και βάζουμε το γάλα μας να ζεσταθεί. Προσπαθούμε να ελέγχουμε την θερμοκρασία μας κρατώντας την γαλατιέρα έτσι ώστε η θερμοκρασία μας να μην ξεφύγει πάνω από τους 70 βαθμούς κελσίου. Ρίχνουμε το γάλα μας μέσα στον καφέ μας με την βοήθεια ενός κουταλιού.

Video :


  

 
("Δεξί κλίκ  > προβολή εικόνας" για μεγέθυνση)



Πηγή  : Χρήστος Μανουσίδης (ucook.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου