Γλυκές βιολέτες, περίπου 3 ουγγιές (6 χούφτες)
300 ml βραστό νερό
600 γραμ. λευκή ζάχαρη
Οδηγίες:
1. Θα χρειαστούμε ένα μπεν μαρί (ή μια κατσαρόλα) και ένα αποστειρωμένο μπουκάλι.
2. Αφαιρούμε όλα τα πράσινα, τα κοτσάνια και τα φύλλα από
τις βιολέτες. Μετά βάζουμε τα λουλούδια στο μπέν μαρί.
Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από τα λουλούδια, τα σκεπάζουμε
με ένα καπάκι και τα αφήνουμε να εμποτίσουν για 24 ώρες.
3. Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε
χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε το μίγμα έως ότου η ζάχαρη
να έχει διαλυθεί εντελώς.
4. Σουρώνουμε το μείγμα στο μπουκάλι και το διατηρούμε σε
δροσερό μέρος για εώς και 6 μήνες.
(French Tart)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου