Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Latte macchiato

Υλικά :

1 Δόση καφέ εσπρέσσο
200 γρ.Φρέσκο γάλα

Εκτέλεση :

 Ξεκινάμε πρώτα να ζεσταίνουμε το γάλα μας. Το γάλα μας κοιτάμε να είναι πάντα παγωμένο. Εκτονώνουμε το νερό απο το ακροφύσιο και βάζουμε το γάλα μας να ζεσταθεί και να γίνει
κρεμώδες. Προσπαθούμε να ελέγχουμε την θερμοκρασία μας κρατώντας την γαλατιέρα έτσι ώστε η θερμοκρασία μας να μην ξεφύγει πάνω από τους 70 βαθμούς κελσίου. Ρίχνουμε το γάλα μας μέσα στο φλυντζάνι (προτιμάμε γυάλινο ποτήρι των 260 ml) και μέχρι να ετοιμασουμε το εσπρέσσο θα έχει διαχωριστεί το γάλα από το αφρόγαλα.

 Για τον εσπρέσσο, τοποθετούμε 1 δόση φρεσκοκομμένου καφέ στο κλείστρο μας και το πατάμε με πατητήρι χειρός για να στρώσουμε τον καφέ μας σωστά. Αφού αφήσουμε να τρέξει λίγο νερό απο την μηχανή μας κουμπώνουμε το κλείστρο μας και αφήνουμε να τρέξει ο εσπρέσσο. Τον αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό, για να γίνει ελαφρύτερος, έτσι ώστε να μπορέσει να ισορροπήσει ενδιάμεσα στο γαλα και το αφρόγαλα.

 Τέλος, ρίχνουμε το εσπρέσσο μέσα στο ποτήρι.

 Video :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου