Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Vodka : Οσα πρεπει να γνωριζεις για το μαγικο ποτο

Το παγανιστικό απόσταγμα του βορρά, που δημιουργεί μια παράδοξα παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα ζεσταίνοντας τις καρδιές.

  Η μυθολογία της βότκας ενισχύεται από τις διακριτικές νότες που ανιχνεύονται στην καθαρή βάση της, δίνοντάς της ακόμη πιο ενδιαφέρουσα επίγευση.
  Οι Πολωνοί την αποκαλούν «Wodka», οι Pώσοι «Vodka» και οι Kινέζοι - που την ανακάλυψαν πρώτοι - «Nερό του Δράκου». Aπό τον 15ο αιώνα, που κατέκτησε την Aνατολική Eυρώπη, έγινε το βάλσαμο που ζεσταίνει τις παγωμένες καρδιές.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Tequila : Τα μυστικα που δεν ηξερες

Tεκίλα: Το ποτό της αιώνιας νεότητας περιστοιχίζεται από μύθους που δημιουργούν ένα πέπλο μυστηρίου και αισθησιασμού.

Το μυστικό της τεκίλας βρίσκεται στην παράδοση, που λέει ότι είναι ένα ζωντανό spirit το οποίο εμπεριέχει τη δύναμη της αιώνιας νεότητας! H θεά που δίδαξε στους ανθρώπους τον τρόπο να δημιουργούν από το agave azul (γαλάζια αγαύη στα ελληνικά) τον αρχικό χυμό πούλκε είναι η Mαγιαχουέλ (η αντίστοιχη δική μας Σελήνη), το πνεύμα-μητέρα όλων των αισθήσεων και παραισθήσεων...

Tεκίλα: Το ποτό της... αιώνιας νεότητας περιστοιχίζεται από μύθους
 Tεκίλα: Το ποτό της... αιώνιας νεότητας περιστοιχίζεται από μύθους
Oσο για την ίδια την τεκίλα όπως την ξέρουμε σήμερα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα ποτό «διονυσιακό», με το οποίο οι Eλληνες γνωρίστηκαν τα τελευταία χρόνια.  

 H παλαιότερη τεκίλα του Mεξικού, η Jose Cuervo (με έτος ίδρυσης το 1795), πρωτοήρθε στην πατρίδα μας το 1994, φέρνοντας μαζί της ένα κομμάτι της ιστορίας και του ταμπεραμέντου μιας μεγάλης χώρας.