Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

6 + 1 Cocktails για το καλοκαίρι

Watermelon Lime Chiller


Υλικά :
50 ml Ρούμι
Φρέσκο Χυμό από 1 1/2 Lime
1 μεγάλη φέτα καρπούζι
(καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους)
1 κ.σ Ζάχαρη

Εκτέλεση :
 Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο Blender, πάγο (περίπου δύο σέσουλες) και τα αφήνουμε να ανακατευτούν σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα (smooth).  Σερβίρουμε σε κρυστάλλινο ποτήρι με ένα ματσάκι δυόσμο ή μέντα για γαρνιτούρα.



Pineapple Mojito

Υλικά :
50 ml Ρούμι
1/2 Lime κομμένο στα 4
7-8 φύλλα δυόσμου
1 ροδέλα φρέσκο ανανά (κομμένο σε κύβους)
1 κ.σ. ζάχαρη ή 10 ml σιρόπι ζάχαρης
Χυμό ανανά
Σόδα

Εκτέλεση :
 Ρίχνουμε στο blender τα κομμάτια ανανά μαζί με το χυμό (σε ίσες αναλογίες) και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Πολτοποιούμε σε ψηλό ποτήρι με γουδοχέρι το Lime, την ζάχαρη και τον δυόσμο. Προσθέτουμε το ρούμι, 50 ml από το χυμό στο blender και ανακατεύουμε  καλά. Συμπληρώνουμε με πάγο και απογεμίζουμε με σόδα.
 Διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου και ένα κομμάτι ανανά.

Green Fizz

Υλικά :
50 ml Τζίν
25 ml Creme de Menthe
25 ml φυσικό χυμό λεμόνι
10 ml σιρόπι ζάχαρης
1 ασπράδι αβγού
Σόδα

Εκτέλεση :
 Χτυπάμε δυνατά στο shaker με πάγο όλα τα υλικά, εκτός της σόδα.
Σουρώνουμε σε ποτήρι Collins και συμπληρώνουμε με σόδα.




Red Carpet

Υλικά :
60 ml Βότκα
45 ml χυμό Guava
25 ml φυσικό χυμό λεμόνι
4 φράουλες
4-5 φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση :
 Στο shaker, πιέζουμε με το γουδοχέρι τις φράουλες και τον βασιλικό.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακινούμε δυνατά.
Σουρώνουμε σε ποτήρι Collins ή Highball με πάγο.



Watermelon Margarita

Υλικά :
50 ml Τεκίλα
25 ml Triple Sec
25 ml φυσικό χυμό Lime
1 μεγάλη φέτα καρπούζι
(καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους)
1/4 κ.γ Αλάτι

Εκτέλεση :
 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε υψηλή ταχύτητα στο blender.
Σερβίρουμε σε ποτήρι cocktail. Διακοσμούμε με ένα κομμάτι καρπούζι.


Mango Colada

Υλικά :
60 ml Ρούμι
25 ml Coconut Cream
10 ml φυσικό χυμό Lime
30 ml χυμό μάνγκο
1 μεγάλη φέτα μάνγκο (1 κούπα)

Εκτέλεση :
 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε υψηλή ταχύτητα στο blender.
Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι. Γαρνίρουμε με ένα κομμάτι μάνγκο.



 Και για το τέλος, ένα δροσερό καλοκαιρινό (και συνάμα ξεχασμένο) cocktail από τα μακρινά 90's, το οποίο ενέπνευσε τον αγαπημένο σκηνοθέτη Νίκο Νικολαίδη να δώσει το όνομα του σε μία από της πιο αμφιλεγόμενες ελληνικές ταινίες όλων των εποχών, η οποία σηματοδότησε και την αρχή της δεκαετίας (Singapore Sling, 1990) .

Singapore Sling

Υλικά :
30 ml Τζιν
15 ml Cherry Liqueur (cherry brandy)
10 ml Cointreau
10 ml DOM Bénédictine
15 ml φυσικό χυμό Lime
10 ml Γρεναδίνη
100 ml χυμό Ανανά
1 σταγόνα Angostura bitters

Εκτέλεση :
 Χτυπάμε δυνατά στο shaker με πάγο όλα τα υλικά.
Σουρώνουμε σε ποτήρι Highball. Στολίζουμε με ανανά και κεράσι μαρασκίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου