Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Cappuccino

Υλικά :

1 Δόση καφέ εσπρέσσο
100 γρ. Φρέσκο γάλα 

Εκτέλεση :

Τοποθετούμε 1 δόση φρεσκοκομμένου καφέ στο κλείστρο μας και το πατάμε με πατητήρι χειρός για να στρώσουμε τον καφέ μας σωστά,μην ξεχνάμε οτι το νερό δεν πάει στην ανηφόρα. Αφού αφήσουμε να τρέξει λίγο νερό απο την
μηχανή μας κουμπώνουμε το κλείστρο μας και αφήνουμε να τρέξει ο εσπρέσσο. Παράλληλα ζεσταίνουμε το γάλα για να γίνει η κρέμα μας. Το γάλα μας κοιτάμε να είναι πάντα παγωμένο. Εκτονώνουμε το νερό απο το ακροφύσιο και βάζουμε το γάλα μας να ζεσταθεί. Προσπαθούμε να ελέγχουμε την θερμοκρασία μας κρατώντας την γαλατιέρα έτσι ώστε η θερμοκρασία μας να μην ξεφύγει πάνω από τους 70 βαθμούς κελσίου. Ρίχνουμε το γάλα μας μέσα στον καφέ μας και με λίγο εξάσκηση προσπαθούμε να κάνουμε και κάποιο σχέδιο.

Video :





 Πηγή : Χρήστος Μανουσίδης (ucook.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου